Op Boekenopschool.nl kunt u geschikte boeken vinden voor allerlei onderwijsniveaus.  Als uitgangspunt adviseren wij het zoeken op  onderwijsniveau, variërend van de onderbouw van het basisonderwijs tot en met de bovenbouw van havo en vwo.

Op Boekenopschool.nl kunt u geschikte boeken vinden voor allerlei onderwijsniveaus. Als uitgangspunt adviseren wij het zoeken op  onderwijsniveau, variërend van de onderbouw van het basisonderwijs tot en met de bovenbouw van havo en vwo. Het is ook mogelijk om meerdere onderwijsniveaus te selecteren. Zoekt u een specifieke titel, dan zijn er zoekmogelijkheden op o.a. titel, auteur, serie, ISBN of uitgever. Daarnaast kunt u zoeken op trefwoord, SISO-codering en leeftijdscategorie. Verdere verfijning is mogelijk door bijvoorbeeld te filteren op onderwijsniveaus, fictie en genre of non-fictie en onderwerp. U kunt ook verschillende filters  combineren.

Voor het basisonderwijs hebben we de ‘boeksoorten’ overgenomen, die de Bibliotheek op school voor haar advieslijsten hanteert. Het betreft o.a. eerste leesboekjes, kijk- en zoekboeken en samenleesboeken. Het geselecteerde aanbod kunt u vervolgens  naar wens sorteren op titel, auteur, prijs of verschijningsdatum. Laat u zich liever inspireren? Kies dan voor landelijke leescampagnes, advieslijsten of thema’s.


Stuur mij per mail een bevestiging op het volgende adres:

Bestellen

Om te kunnen bestellen op Boekenopschool.nl heeft u een AIDA-account nodig. AIDA is het bestelsysteem van NBD Biblion. Lees verder

boekenopschool

de Bibliotheek op school

Boekenopschool.nl werkt nauw samen met de Bibliotheek op school. Dit is een landelijke strategische aanpak voor structurele samenwerking tussen bibliotheken en onderwijs. Lees verder

Uitleg begrippen, filters en zoekmogelijkheden

Heeft u vragen over bepaalde terminologie op Boekenopschool? Bekijk de uitlegpagina

boekenopschool