De Bibliotheek op school is een landelijke strategische aanpak voor structurele samenwerking tussen bibliotheken en onderwijs. Deze aanpak is mogelijk gemaakt door de samenwerking van Stichting Lezen en de Koninklijke Bibliotheek binnen het leesbevorderingsprogramma Kunst van Lezen. 

De bibliotheek heeft de ambitie om met deze meerjarige samenwerking van alle leerlingen betere lezers én mediawijze kinderen te maken. Met de Bibliotheek op school brengt de bibliotheek boeken en lees-media advies in de school, wat begint met een omvangrijke, gevarieerde en actuele collectie boeken en aanverwante leesbevorderingsmaterialen voor alle groepen in de school. De schoolbibliotheek is een van de belangrijke instrumenten voor leesbevordering op school: het is de plek waar leesbeleving en leesinteresse geïnitieerd en gestimuleerd worden. Een kwalitatieve en actuele boekencollectie die aantrekkelijk gepresenteerd is, nodigt uit tot grasduinen en het met plezier gaan lezen van boeken.

Leesconsulenten van bibliotheken adviseren scholen bij het opzetten, inrichten en beheren van een schoolbibliotheek en zijn mede verantwoordelijk voor het samenstellen van de collectie. In het Handboek inrichting, collectie en beheer de Bibliotheek op school staan de belangrijkste beslissingen en keuzes centraal die hierbij van belang zijn.


Voor de samenstelling van een goede startcollectie voor de schoolbibliotheek en voor de jaarlijkse aanvulling van de collectie is Boekenopschool.nl een handig hulpmiddel bij het maken van de juiste keuzes. Met het filter de Bibliotheek op school in Boekenopschool.nl zoekt u eenvoudig nieuwe boeken die behoren tot de boeksoorten die in elke schoolbibliotheken aanwezig moeten zijn.

Meer informatie
Wilt u meer informatie over de Bibliotheek op school. Bezoek de website


Stuur mij per mail een bevestiging op het volgende adres:

Eenvoudig boeken selecteren

Op Boekenopschool.nl kunt u geschikte boeken vinden voor allerlei onderwijsniveaus.  Als uitgangspunt adviseren wij het zoeken op  onderwijsniveau, variërend van de onderbouw van het basisonderwijs tot en met de bovenbouw van havo en vwo. Lees verder

boekenopschool

Bestellen

Om te kunnen bestellen op Boekenopschool.nl heeft u een AIDA-account nodig. AIDA is het bestelsysteem van NBD Biblion. Lees verder

boekenopschool

Uitleg begrippen, filters en zoekmogelijkheden

Heeft u vragen over bepaalde terminologie op Boekenopschool? Bekijk de uitlegpagina

boekenopschool