Op zoek naar actuele informatie, uittreksels, recensies, artikelen, nieuwsfeiten of achtergronden? Met de databanken van NBD Biblion heeft u altijd een actueel én informatief aanbod in huis. 
Via uw vaste IP-adres krijgt u beveiligd toegang op alle pc’s binnenuw school. Bij een abonnement op meerdere databanken zijn koppelingen tussen de verschillende bestanden mogelijk.


LiteRom
De LiteRom is een databank die duizenden auteursinterviews, artikelen en uittreksels over jeugdboeken en buitenlandse en Nederlandse literatuur bevat.
Ideaal voor uw leerlingen en docenten Nederlands. 

De LiteRom is beschikbaar in drie varianten: Jeugd LiteRomLiteRom Wereldliteratuur en LiteRom Nederlandstalige literatuur.

FictieRom
De FictieRom biedt een uitgebreid overzicht van Nederlandse, in het Nederlands vertaalde en buitenlandse romans en verhalen verschenen na 1983.
Lees meer over de FictieRom

Uittrekselbank
De Uittrekselbank en de Uittrekselbank Jeugd bevatten uittreksels van Nederlandstalige en buitenlandse literatuur. Deze uittreksels bestaan onder andere uit een samenvatting en bespreking van thematiek, structuur, personages en stijl.
Lees meer over de Uittrekselbank en de Uittrekselbank Jeugd.

Actuele Documentatiebank

De Actuele Documentatiebank en Actuele Documentatiebank Jeugd bieden een compleet overzicht van actuele dossiers over veelgevraagde onderwerpen uit het nieuws die interessant zijn voor werkstukken en spreekbeurten. In uw eigen digitale leeromgeving kunt u nu ook direct zoeken op dossiers uit de Actuele Documentatiebank. Bijvoorbeeld vanuit het bekende wikiwijs direct op uw digibord.
Lees meer over de Actuele documentatiebank en de Actuele Documentatiebank Jeugd.


Stuur mij per mail een bevestiging op het volgende adres:

Mediatheekmaterialen

Bent u op zoek naar boekfolies of securityboxen voor uw cd's of dvd's? Boekenopschool.nl heeft een ruim assortiment mediatheekmaterialen. Lees verder.