Het voedsel dat we eten
Amson-Bradshaw, Georgia
De auteur stelt de problemen rondom ons voedsel en eetgewoonten aan de kaak. Zij legt verbanden tussen het voedsel, de verspilling ervan en het klimaat. Enkele grote vraagstukken worden aan de orde gesteld: invloed van veehouderij, overbevissing, plastic verpakkingen en voedselverspilling. Elk probleem begint met uitleg over het vraagstuk. Daarna zet de auteur de lezer aan het denken: onder het motto 'los het op' daagt ze de lezer uit zelf een oplossing te verzinnen voor het probleem. Vervolgens worden alternatieven geboden die de lezer zelf kan testen. Zo staat er bijvoorbeeld een recept in het boek voor een bonenburger of een proefje waarbij je sla kunt kweken in water. Op die manier wordt de lezer actief betrokken bij het bedenken van een oplossing. De tekst staat in blokjes, op een witte of gekleurde achtergrond, verdeeld over de pagina. De vormgeving is dynamisch en overzichtelijk, met veel kleurenillustraties en -foto's. Bevat register, woordenllijst, tips voor boeken e.d. en antwoorden op de vragen. Deel uit de serie 'Eco bewust'*, een reeks die kinderen milieubewuster wil maken. Goed hulpmiddel dat kinderen laat nadenken over de manier waarop we met voedsel omgaan en welke belasting dat is voor het milieu: een actueel onderwerp. Vanaf ca. 10 t/m 13 jaar. *zie a.i.'s deze week voor nog twee delen.
levertijd 4-6 wekenMedium: |
BBK - Boek |
---|---|
Onderwijsniveau: |
Bovenbouw basisonderwijs Onderbouw vmbo Onderbouw havo/vwo |
Uitgever: |
Schoolsupport |
Jaar van uitgave: |
2019 |
Serie: |
Eco bewust |
Bestelnummer: |
2019372370 |
PIM: |
13 - Wetenschap en Techniek |
---|---|
SISO: |
354.4 - Afzonderlijke vraagstukken van de internationale economische politiek |
Pagina's: |
48 pagina's |
Formaat: |
0mm x 216mm |
ISBN nummer: |
9789463415262 |
Taal: |
Nederlands |