De ontdekkers van onze voeding : een biochemische geschiedenis van Hippocratus tot functionele voeding

Balduck, Paul

Het eerste gedeelte van dit boek behandelt de historie van ons voedsel en gaat over de producten die we in de vroege historie van de mensheid zijn gaan eten. Het tweede deel gaat over de ontdekkers en onderzoekers die zich met voedsel en de werking van de spijsvertering bezighielden, de organen van het spijsverteringsstelsel en de werking van het intermediaire metabolisme van eiwitten, vetten, koolhydraten en energie. Tot slot gaat het over de geschiedenis van de voedingsleer, over de motivatie van diëten en de ontwikkelingen in de voedingsindustrie om vetten, suikers en proteïnen te vervangen. Naast de historische informatie wordt terloops ook enige nutritionele kennis beschreven. Met illustraties in zwart-wit, een aantal bijlagen, een overzicht van literatuur en bronnen en een register. De schrijver is biochemicus met veel ervaring in de voedingsindustrie en voorzitter van de sectie Historiek van de Vlaamse Chemische Vereniging. Een informatief boekje over de historische feiten van onze voeding en spijsvertering.

Bestel: De ontdekkers van onze voeding : een biochemische geschiedenis van Hippocratus tot functionele voeding

€ 17,15 ex. BTW

levertijd 4-6 weken
  1. Specificaties
Specificaties
Medium: BBK - Boek
Onderwijsniveau: Bovenbouw havo/vwo
Uitgever: Uitgeverij Aspekt
Jaar van uitgave: 2016
Bestelnummer: 2016020055
PIM: 03 - Eten en Drinken
Specificaties
SISO: 628.4 - Voedingsleer; algemeen
Moeilijkheidsgraad: 3
Pagina's: 132 pagina's
Formaat: 0mm x 150mm
ISBN nummer: 9789461539335
Taal: Nederlands

In het nieuws

  • Zeb.

    Gideon Samson wint Gouden Griffel met Zeb.

    Lees meer

  • Mijn wonderlijke oom

    Gouden Penseel voor Yvonne Jagtenberg.

    Lees meer

  • Ze gaan er met je neus vandoor

    De Boekensleutel, de prijs voor een vernieuwend boek is voor Ted van Lieshout

    Lees meer

  • Moppereend

    Prentenboek van het Jaar 2020.

    Lees meer